Sitchu Living

HOME TOUR “In our hallway alone, we have $20,000worth of artwork. It’s all those extra add-ons and inclusions that set our house apart.” – Georgia Caceres ‘‘ P icture-perfect with its leafy streets and seaside setting, Hampton has become one of Melbourne’s most prized postcodes as reality television series T he Block introduces five new builds to the quiet cul-de- sac, Bronte Court. The show sees five couples compete against each other as they renovate and style their home projects and has returning contestants Ronnie and Georgia Caceres working their magic on House 1. Having competed on season 13 of The Block , Ronnie and Georgia wanted to bring a different aesthetic to their build this year. Week after week, their classic contemporary family home with a calming, sophisticated palette has had the judges swooning during room reveals. “On our first season of The Block , we wanted to stick to our design aesthetic, something that was really us. This year, whilst House 1 is very much still our design flavour, we knewwe needed to create a home that has broad appeal,” explains Georgia. Part of the challenge this yearwas the contestants having todesign their own floor plan, a challenge that the duo embraced. They created a blueprint of a four-bedroom family home thoughtfully considered to serve a growing family. “The overriding design aesthetic is a classic contemporary style. It’s a very neutral palette with luxe accents – brushed brass, beautiful organic sheers, really amazing 100 per cent organic wool carpet, natural oak flooring and Caesarstone surfaces,” says Georgia. “It’s quite pared back and plays on a material mix, but because the colours connect together, it all makes sense.” The open-plan kitchen, living and dining are defined by the soaring cathedral-like apex ceilings. The kitchen and butler’s pantry features marble-inspired Caesarstone, herringbone oak flooring and a servery that flows to the outdoor entertaining zone. A fireplace from Stoke and generous lounge from GlobeWest is designed for relaxation in the living zone, while the dining area has a more intimate ambience. “The space is so vastwith thesemassive, lofted ceilings. I wanted to break it up and create an intimate setting, so we built a mezzanine area above and therefore, lowering the ceiling height of the dining zone,” explains Georgia. “We have this really lovely pendant over the dining table, this amazing built-in bar, and gorgeous artwork.” The mezzanine is a contemporary take on a writer’s garret with Ronnie and Georgia putting their twist on the concept: big skylights that look out across the street, beautiful oak shelves and a lovely big chair complete with desk and reading lamp. And with the glass railing, you can see everything going on below, linking the two spaces seamlessly. Another hangout zone is the downstairs theatre room. Emulating a full cinematic experience, the theatre wowed the judges with its star-lit ceiling, velvet curtains, plush lounges, surround sound fit- out and snack bar. And all delivered by the couple without missing a beat to complement the level of sophistication upstairs. “I was challenged from a design point of view because I had never done a theatre room before,” says Georgia. “How was I going to make this space dark and moody while making sense with the colour palette happening upstairs? We achieved that, and I think that’s why it’s one of my favourite rooms.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTI3ODI1